[logo verse melk]

[logo kwik events]

 

 

Wethouder Marc Witteman lanceert de Rugby Academy Leiden bij LRC DIOK

Tijdens een zeer druk bezochte receptie werd op 2 januari 2010 de Rugby Academy Leiden onthult door Wethouder Marc Witteman.

Een mooi initiatief dat uniek is voor de Nederlandse Rugbywereld en voluit op mijn steun kan rekenen. Ook is dit een activiteit waaraan de nog aan te stellen topsportcoordinator ondersteuning kan gaan bieden. Diok is niet voor niets een van de 14 topsportverenigingen die het initiatief van het Leidse Topsportplatform ondersteunt.”

Op initiatief van Robert Broers en Dave Langezaal van LRC DIOK is in augustus 2009 de aanzet tot een nieuw initiatief van start gegaan die uniek is binnen de Nederlandse rugbywereld, namelijk: de Rugby Academy Leiden.

Wat is Rugby Academy Leiden ?

Rugby Academy Leiden is een opleiding met aan het hoofd Robert Broers en Dave Langezaal, geholpen door gespecialiseerde staf en een scala aan programma’s om jeugdige rugbyspelers de begeleiding te bieden om zo optimaal hun talenten te benutten. De Academy functioneert zowel naast als binnen LRC DIOK, maar staat uitdrukkelijk open voor deelname van ‘buitenaf’.

De Academy selecteert jeugdige rugbyers, zowel meisjes als jongens, die voldoen aan de criteria en blijk geven de juiste instelling te hebben om de programma’s te volgen, vol te houden en uiteindelijk toprugby willen spelen zonder maatschappelijke doelen (school, studie, werk) uit het oog te verliezen.

Wat is het doel van de Rugby Academy Leiden?

De Academy heeft als doelstelling om zoveel mogelijk talentvolle jeugdrugby-spelers voor te bereiden op toprugby (Ereklasse-niveau) bij DIOK. De Academy wil talent herkennen en verder ontwikkelen om zo te zorgen dat spelers zowel fysiek als mentaal opgewassen zijn tegen de eisen van het moderne rugby. De doelgoep voor de Academy zijn spelers/speelsters in de leeftijd van 14 tot en met 21 jaar.

Waarom een Academy?

Na jarenlang betrokken te zijn bij het eerste team van DIOK als respectievelijk Coach en Team Manager kwamen Robert Broers en Dave Langezaal tot de conclusie dat het voor jeugdige spelers steeds moeilijker wordt om door te stromen vanuit de jeugd naar de senioren. Talent alleen is niet meer genoeg, de sport is volop in ontwikkeling en er wordt steeds meer verlangd van de individuele speler zowel fysiek als mentaal.  Om er voor te zorgen dat DIOK ook in de komende jaren in top van het Nederlandse rugby zal blijven functioneren heeft het bestuur van LRC DIOK gemeend dit initiatief volledig te ondersteunen. In de traditionele grote rugbylanden als Groot Britannie, Nieuw Zeeland en Zuid Afrika zijn de Rugby Academies inmiddels de hofleveranciers van spelers voor clubs en nationale selecties. DIOK hoopt dan ook dat dit Leidse initiatief door meerdere clubs in Nederland gevolgd gaat worden.


Indruk Programma Rugby Academy Leiden

·    Een intensief fitness & trainingsprogramma wat betreft vaardigheden, kracht en sprinttraining.

·    Training van Academy Coaches met internationale ervaring.

·    Huiswerkbegeleiding

·    Video analyses om positie gericht feedback te kunnen geven en te kunnen sturen op verbetering van vaardigheden voor specifieke posities.

·    Sport Psychologie sessies welke worden geleid door een professionele Sportpsycholoog welke zal ingaan op goalsetting, vertrouwen, controle en concentratie.

·    Seminars over onderwerpen zoals: Sport Fysiologie, principes van trainingsopbouw, voeding, verzorging, communicatie, time management en leiderschap.

·    Internationaal uitwisselingsprogramma met Zuid Afrika en Engeland

Robert Broers (13-7-1967), Hoofd-Coach Rugby Academy Leiden
Oud-Speler DIOK 1 en 84-voudig International
Voormalig Jeugdtrainer en Hoofd-Coach DIOK 1

Dave Langezaal (5-7-1970), Manager Rugby Academy Leiden
Oud-Speler DIOK1
Voormalig Jeugdtrainer en Team Manager DIOK 1