[logo verse melk]

[logo kwik events]

 

 

Veelgestelde vragen

 1. Kan iedereen zich aanmelden voor de Academy?
  Nee, voor de Academy wordt je geselecteerd, hiervoor maken we gebruik van de jeugdtrainers van DIOK, staf van de Academy en Academy Scouts. Na toestemming van de ouders/verzorgers en een uitgebreide test wordt je definitief toegelaten tot de Academy.
 2. Is de Academy alleen voor spelers of speelsters van DIOK?
  Nee, in principe kunnen spelers of speelsters van andere clubs ook het Academy programma volgen als zij voldoen aan de voorwaarden.
 3. Is een Academy speler wel beschikbaar voor wedstrijden van zijn club of selectie?
  Ja, de Academy houdt rekening met wedstrijden en andere verplichtingen zoals bijvoorbeeld de RTC en/of nationale selecties. De Academy is een aanvulling, we zijn er van overtuigd dat een jonge speler zoveel mogelijk in aanraking met rugby moet komen.
 4. Wordt er door de Academy rekening gehouden met de combinatie sport en school/huiswerk?
  Ja, de Academy heeft een volgprogramma waarin de complete persoon in wordt gemonitoord. Niet alleen de prestaties op het veld maar ook daarbuiten worden, in samenspraak met de ouders/verzorgers, gevolgd. Door middel van een goede tijdsindeling zijn wij er van overtuigd dat sport en school elkaar aanvullen. Lees ook eens dit artikel, Sport maakt kinderen slimmer.
 5. Wordt ik als ouder.verzorger op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen en voortgang van de Academy speler?
  Ja, de staf van de Academy zal op regelmatige basis een voortgangsrapportage met u bespreken.
 6. Blijven de Academy spelers gewoon bij hun teams trainen en spelen?
  Ja, hierin veranderd niets, de Academy biedt een aanvullend programma.
 7. RTC, RTOC, Schoolsport...allemaal jeugdrugbyinitiatieven. Wat voegt de Academy hier aan toe?
  Het RTC staat voor Regionaal Talenten Centrum. Dit is een programma van de NRB dat op regionaal niveau wordt uitgevoerd met een aantal clubs. Het RTC bestaat uit een 8-tal weekeinden waarin geselecteerd cubs en junioren van verschillende clubs intensief met elkaar trainen. RTC is een goed initiatief waar DIOK veel aan meegewerkt heeft en zal blijven meewerken. DIOK organiseert dit jaar voor het eerst zelfs een RTC voor meisjes!
  RTOC staat voor Regionaal Talenten- en Opleidingscentrum (voorheen LOOT) en is een programma geinitieerd vanuit het onderwijs: RTOC combineert een ‘normale’ middelbare school (VMBO-T/HAVO/VWO) met een intensief rugby-programma (2 uur per dag). Dichtsbijzijnde RTOC-school is het Segbroekcollege in Den Haag. Ondanks dat DIOK het RTOC een warm hart toedraagt en er zelfs een aantal DIOK-spelers naar het Segbroek gaan, hebben wij gemerkt dat ouders zich primair door andere zaken laten leiden bij de keuze van een school voor hun kind, dan rugby...
  Schoolsport, Scholenrugby en rugbyclinics voor scholen zijn activiteiten om jongeren kennis te laten maken met rugby in de hoop dat zij lid worden van DIOK.
  De Academy voegt veel toe aan al deze initiatieven: de Academy programma’s bieden de individuele speler de mogelijkheid dagelijks met zijn sport bezig te zijn op een op zijn of haar sitatie toegeneden manier. ook thuis of buiten DIOK; dit alles op een aangepast tempo en passend binnen de (school)praktijk.