[logo verse melk]

[logo kwik events]

 

 

Rugby Academy Leiden

Rugby Academy Leiden is een opleiding met aan het hoofd Robert Broers en Dave Langezaal, geholpen door gespecialiseerde staf en een scala aan programma’s om jeugdige rugbyspelers de begeleiding te bieden om zo optimaal hun talenten te benutten. De Academy functioneert zowel naast als binnen LRC DIOK, maar staat uitdrukkelijk open voor deelname van ‘buitenaf’.

De Academy selecteert jeugdige rugbyers, zowel meisjes als jongens, die voldoen aan bepaalde criteria en blijk geven de juiste instelling te hebben om de programma’s te volgen, vol te houden en uiteindelijk toprugby willen spelen zonder maatschappelijke doelen (school, studie, werk) uit het oog te verliezen.

Lange Historie

DIOK heeft een lange historie van jeugdspelers die doorgroeien naar de hoogste selectie en naar het Nederlands team. Voorbeelden uit het verleden zijn Marcel van Loon, Yves Kummer en natuurlijk Robert Broers die aan de basis hebben gestaan van 10 Landskampioenschappen en een succesvolle periode van het Nederlands Team. Recente voorbeelden zijn Roger Scheffer, Jordy Bonhof, Tom Altink, Harm van Os en Titus Klumper, allen voortgebracht door de succesvolle DIOK Jeugdopleiding en uitkomend voor DIOK 1 en het Nederlands Team.

De DIOK Rugby Academy gaat talenten, buiten hun reguliere trainingen, een extra programma bieden zodat zij nog beter voorbereid worden op de eisen die het moderne rugby stelt.

Waarom een Academy?

Na jarenlang betrokken te zijn bij het eerste team van DIOK als respectievelijk Coach en Team Manager kwamen Robert Broers en Dave Langezaal tot de conclusie dat het voor jeugdige spelers, ondanks een goede jeugdopleiding, steeds moeilijker wordt om door te stromen vanuit de jeugd naar de senioren. Talent alleen is niet meer genoeg, de sport is volop in ontwikkeling en er wordt steeds meer verlangd van de individuele speler zowel fysiek als mentaal.  Om er voor te zorgen dat DIOK ook in de komende jaren in top van het Nederlandse rugby zal blijven functioneren heeft het bestuur van LRC DIOK gemeend dit initiatief volledig te ondersteunen. In de traditionele grote rugbylanden als Groot Brittannië, Nieuw Zeeland en Zuid Afrika zijn de Rugby Academies inmiddels de hofleveranciers van spelers voor clubs en nationale selecties. DIOK hoopt dan ook dat dit Leidse initiatief door meerdere clubs in Nederland gevolgd gaat worden.

Wie komen er in aanmerking voor de Academy?

  1. Leeftijd vanaf 16 t/m 19 jaar
  2. Talent en vaardigheden hebben
  3. Fitness
  4. Persoonlijke ambitie
  5. Positief doorlopen uitgebreide sportkeuring

Deelname Academy wordt bepaald door de staf van de Academy in samenspraak met de jeugd-coaches en in overleg met de ouders.